Фалшива тревога са се оказали онези 114 случая на получаване

...
Фалшива тревога са се оказали онези 114 случая на получаване
Коментари Харесай

Пълна мистерия със 114-те “български граждани“, издирвани от Интерпол

Фалшива тревога са се оказали онези 114 случая на получаване на българско гражданство от лица, издирвани от Интерпол. Това е установила проверката, направена от Инспектората към МП, като самата проверка е разпоредена от министър Цецка Цачева.
Тя е образувана след писмо на ВАП от 9 юли 2018, което се е самосезира по публикации в медиите. Припомняме, по случая обаче ДПС даде и нарочен брифинг в парламента, макар и депутатите също да се позоваха на медиите.
Проверката си Инспектората е направила за период от 1 януари 2013 г. до октомври 2018 г. и е приключила с доклад до министъра на 2 ноември 2018 г.
Заключенията в доклада са, че не са намерени данни за цитираните 114 случая на получаване на българско гражданство от лица, издирвани от Интерпол, пише news.bg. Не са установени и нарушения от служители в дирекция " Българско гражданство " по проведените съгласувателни процедури с МВР и ДАНС.
Екземпляр от доклада е предоставен и на ВАП, съобщават от Министерство на правосъдието. Припомняме, по-рано днес беше съобщено, че две проверки на работата на ДАБЧ - през 2014 и 2016 г. са открили нарушения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР