Турция се надява да обърне нова страница в отношенията си

...
Турция се надява да обърне нова страница в отношенията си
Коментари Харесай

Ердоган: Санкциите на САЩ са атака срещу суверенитета на Турция

Турция се надява да обърне нова страница в отношенията си с Европейския съюз. Това е декларирал турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26 февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в, предаде Франс прес, като се позова на съобщение от турското президентство.

Ердоган предложил на Мишел да извадят на Турция и Европа от порочния кръг, в който някои ги вкарват с непрекъснатите си опити да провокират кризи. Това можело да стане с рестарт на преговорите на основата на общите интереси.

Днес турският президент заяви, че американските санкции срещу отбранителната индустрия на страната му заради руските ракетни системи С-400 са " атака срещу правата на Турция ": " Този закон за санкции срещу противниците на Америка слез 2017 г. не е бил прилаган срещу никоя друга страна, освен Турция. За пръв път в лицето на нашата страна се прилага за членка на НАТО. Що за алианс е това. Това решение е атака срещу нашия суверенитет. Истинската цел е да блокират напредъка на нашата отбранителна промишленост и да ни върнат към пълна зависимост от тях ".

Ердоган припомни, че е прибягнал до сделката с Русия за С-400, след като е пропаднала сделка със Съединените щати за ракети " Пейтриът ", отбелязва БНР.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16862  Белодробната болница във Велико Търново се закрива поради дефицит на фрагменти? Белодробната болница във Велико Търново се закрива поради дефицит на фрагменти?  " Бионтех " ще достави 100 млн. дози ваксини против COVID-19 на Китай  Помпейо е под карантина след контакт с Коронавирус инфектиран Помпейо е под карантина след контакт с Коронавирус инфектиран
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР