Турция започна износа на респиратори местно производство, които се използват

...
Турция започна износа на респиратори местно производство, които се използват
Коментари Харесай

Първата партида турски респиратори заминаха за Литва

Турция започна износа на респиратори местно производство, които се използват при лечение на пациенти, болни от COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7327
Първата партида от 20 броя турски респиратори е заминала за Литва.

Според турските източници цената на един респиратор е 17 500 долара.

Заразените с COVID-19 в Турция достигнаха 129 491 души

Производството на местните респиратори, които са съвместна разработка на Арчелик /водеща фирма за бяла техника/, Бийовент и Аселсан /част от военнопромишленият комплекс/ се смята за значимо постижение на Турция в борбата срещу пандемията на коронавируса, обхванала целия свят.

На първия етап са били произвидени 100 броя. Твърди се, че до края на май ще бъдат произведени още 5 000 респиратора, за които имало поръчки от няколко страни.

Респираторите турско производство бяха представени за първи път през април при откриването на новия болничен комплекс Башакшехир в Истанбул, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7327  В Ямбол са открити осем нови случаи на COVID-19 В Ямбол са открити осем нови случаи на COVID-19  Гъвкав датчик следи признаците на COVID-19 Гъвкав датчик следи признаците на COVID-19  Георги Рачев: Това лято ще мине под знака на уикенд почивките Георги Рачев: Това лято ще мине под знака на уикенд почивките
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР