Трима водещи хирурзи от Плевен изразиха ясно желание да се

...
Трима водещи хирурзи от Плевен изразиха ясно желание да се
Коментари Харесай

Хирурзи от Плевен: Ваксината е пътят, който трябва да следваме

Трима водещи хирурзи от Плевен изразиха ясно желание да се ваксинират - проф. Добромир Димитров, д-р Славчо Томов и чл. кор. проф. д-р Григор Горчев, предава БНР.

Тримата са сред световноизвестните имена, свързани с роботизираната хирургия. Проф. д-р Добромир Димитров преди броени дни извърши уникална операция, за първи път по рода си у нас. Проф. д-р Славчо Томов пък е ректор на Медицинския университет, а чл. кор. проф. д-р Григор Горчев в далечната 2004 година нареди България сред водещите страни, които използват съвременните методи при оперативното гинекологично лечение.

Работата не спира и по време на пандемия с коронавирус. Мнението на учените е, че ваксината е пътят, който трябва да следваме.

" Ваксините не са създадени така бързо, както смятат някои хора ", каза проф. д-р Славчо Томов.

" Фирмите работят по такива видове ваксини повече от десет години...Аз ще се ваксинирам, както ще го препоръчам и на моите близки ", каза той.

Проф. д-р Григор Горчев посочи, че ще се ваксинира, като избягва да коментира темата, защото това според него трябва да правят специалист.

" Аз преболедувах COVID-19 и видях какво е. Догодина ще се ваксинирам. Проблемът е, че се изказват хора, клиницисти, които не са наясно - трябва да се чуят компетентните специалисти в тази област - пфизиатри, имунолози, алерголози и инфекционисти, посочи той.

В този труден момент е необходимо по-голямо доверие към специалистите и хората с опит, заяви проф-д-р Добромир Димитров, заместник-ректор на Медицинския университет.

" Аз ще се ваксинирам, в момента, в който ми намалеят анителата “, каза той.

Специалистите посочиха, че най-важно за спиране на пандемията е по-голямо покритие от ваксинирани хора. Те допълниха, че за първи път толкова много хора участват в проучването за различните фази на ваксините - над 43 хиляди.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17339  В хотелите в Турция няма да се позволен новогодишни празненства В хотелите в Турция няма да се позволен новогодишни празненства  Британски бойци оказват помощ за почистване на задръстването от камиони Британски бойци оказват помощ за почистване на задръстването от камиони  Вучич може да избра китайската ваксина Вучич може да избра китайската ваксина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР