Третата фаза на клинични изпитания на противовирусния препарат Авиган на

...
Третата фаза на клинични изпитания на противовирусния препарат Авиган на
Коментари Харесай

Японското антивирусно лекарство Авиган e ефикасно срещу COVID-19

Третата фаза на клинични изпитания на противовирусния препарат Авиган на " Фуджифилм холдингс корп " показа, че лекарството намалява времето за възстановяване на пациентите с COVID-19 без тежки симптоми, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс.

Компанията очаква да получи бързо разрешително от японските регулатори.

Клиничните изпитания върху 156 пациенти в Япония показаха, че приемалите Авиган са се подобрили след 11,9 дни срещу 14,7 дни за групата, приемала плацебо.

Японското правителство призова " Фуджифилм " да утрои националните запаси от Авиган, който бе одобрен през 2014 г. за лечение на грип и обеща да го дарява и на други страни при поискване.

Недостигът на пациенти в Япония забави клиничните изпитания на лекарството за терапия при COVID-19. През юли специалистите от Здравния университет Фуджита съобщиха, че изследванията им върху Авиган не са статистически значими.

След приключването на третата фаза на изпитанията, от " Фуджифилм " обявиха, че ще направят пълен анализ на резултатите и се надяват да поискат разрешение за прилагане на лекарството при пациенти с COVID-19 през октомври.

В много страни се продават генерични варианти на Авиган под името Фавипиравир, който бе одобрен в Русия и Индия срещу COVID-19.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12467  Израел заяви за рекорден брой инфектирани за ден от COVID-19 Израел заяви за рекорден брой инфектирани за ден от COVID-19  Начален преподавател в Благоевград е с ковид Начален преподавател в Благоевград е с ковид  Удължават изключителната епидемиологична конюнктура до 30 ноември Удължават изключителната епидемиологична конюнктура до 30 ноември
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР