Това е дело по сигнал, а не обвинение, на тримата

...
Това е дело по сигнал, а не обвинение, на тримата
Коментари Харесай

Елена Йончева: Не знам какво е пране на пари, трябваше да питам адвокати

Това е дело по сигнал, а не обвинение, на тримата депутати Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров. Нищо не искам да им кажа, те всичко казват за себе си. Може би да добавя, че в този сигнал няма нито един факт, който да доказва твърденията. Така депутатът от БСП Елена Йoнчева коментира пред bTV обвиненията срещу нея, които доведоха до свалянето на имунитета и преди няколко дни.

„ Аз въобще не знам какво значи „ пране на пари “. Консултирах се с адвокат, за да си изясня. Цял живот се занимавам с журналистика и документалистика “, заяви Йончева.

Тя посочи, че когато работила в ТВ7, от там я посъветвали да сключи договор с въпросната фирма „ Офроуд “, за която говори говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова , за закупуване на техника. Техниката е налична. Йончева няма информация за извършването на нищо нередно.

„ КТБ беше банка на годината, нали така? Управителят ѝ беше банкер на годината “, попита тя във връзка с изтегления за закупуването на техниката кредит.

„ Тази офшорна фирма си има управител. Държавата има начини да следи какво се случва една телевизия “, заяви депутатка. „ Банката, когато се извършва паричен превод, тя има механизъм да провери произхода на парите “, допълни тя.

„ Моята съвест е чисто, но това е направено. Аз отказвам да повярвам, че главна прокуратура може да бъде бухалка на едни мутри. И затова се надявам всичко да стигне до съда “, каза още Йончева. „ Аз все още вярвам, че имаме шанс да получим правосъдие “, добави тя.

Йончева не каза дали вижда връзка между свалянето на имунитета ѝ и проверките на пътищата, за които БСП настоява. Тя обаче обясни, че искането до АПИ вече е подадено и в него настоява за експертиза на петте главни магистрали и Околовръстния път на София.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР