С цел предотвратяване на тежки пътно-транспортни произшествия и спазване на

...
С цел предотвратяване на тежки пътно-транспортни произшествия и спазване на
Коментари Харесай

Къде ще отведат спрените заради коронавируса тирове?

С цел предотвратяване на тежки пътно-транспортни произшествия и спазване на санитарни изисквания се обсъжда се вариант тировете, които сега спират на АМ „ Марица “ да се пренасочат за престой към терена на бившето летище Узунджово. Това съобщи днес областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2432
Съвместно с директора на ОД на МВР ст.комисар Ангел Цанков и директора на ОПУ Хасково инж. Радостин Ламбрев те представиха временното решение за справяне с натрупването на колони от тирове по магистралата.

Нова заповед на Кирил Ананиев за извънредното положение

Теренът на летището може да поеме около 3 000 товарни камиона. Там ще се осигурят и по-добри санитарно битови условия за шофьорите, вода и електричество, почистване и охрана, увери д-р Стефка Здравкова.

Проектът ще се осъществи съвместно между всички институции, имащи отношение към този проблем, уточни тя.

Съпровождането и извеждането на колоните от тирове до и от този импровизиран паркинг ще е изцяло задължение на МВР. В координация с Гранична полиция колоните ще бъдат извеждани под конвой от там и ще бъдат съпровождани до границата. Ще се потърси съдействие от служители на ТОЛ-управлението, които вътре на терен да контролират за реда на влизане и напускане на паркинга, съобщи директорът на ОД на МВР Хасково Ангел Цанков.

Директорът на ОПУ Радостин Ламбрев увери, че вече е осигурена тежка техника, която да подготви площадката за въвеждане на камионите там.
Водени са разговори и с кмета на община Хасково, чиято собственост е терена на летище Узунджово за безвъзмездно временно предоставяне на терена. Очаква се решението на Националния оперативен щаб, с което да се разреши изпълнението.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2432  БЧК - Ямбол разкри телефони за психическа помощ БЧК - Ямбол разкри телефони за психическа помощ  Агенция Агенция " Митници ": Има задоволително първични материали за произвеждане на алкохол и дезинфектанти  Франция пуска първия в Европа медицински трен стрела за заболели от COVID-19 Франция пуска първия в Европа медицински трен стрела за заболели от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР