Смъртността в Русия се е увеличила с една пета от

...
Смъртността в Русия се е увеличила с една пета от
Коментари Харесай

Смъртността в Русия се е увеличила с една пета от началото на пандемията

Смъртността в Русия се е увеличила с една пета от началото на пандемията, съобщи днес националната статистическа служба Росстат, цитирана от Ройтерс.

Тя е регистрирала през април-ноември 2020 г. над 241 хиляди смъртни случая повече отколкото през същия период миналата година. Това представлява увеличение от 20,5 процента.

Прави впечатление, че броят на допълнителните смъртни случаи е доста по-голям, отколкото официално обявения брой починали в Русия с коронавирусна инфекция - над 55 хиляди (по данни от днес, т. е. статистиката обхваща и почти целия месец декември). Около половината от тях, малко повече от 116 хиляди, може да бъдат приписани на коронавируса. Повишаването на смъртността в Русия загатва за тежките последици от пандемията, тъй като е възможно много починали просто да не са били диагностицирани с коронавирус или да са станали косвена жертва поради претовареността на здравната система.

Само през ноември смъртността в Русия е с 55,6 процента по-висока, отколкото през същия месец миналата година, съобщи Росстат, цитирана от ТАСС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17478  Япония забрани влизането на чужденци до края на януари поради случаи на мутиралия вариант на ковид Япония забрани влизането на чужденци до края на януари поради случаи на мутиралия вариант на ковид  Започна имунизацията в Русе Започна имунизацията в Русе  Попадането на ковид измежду норките е понижило разпространяването му измежду хората? Попадането на ковид измежду норките е понижило разпространяването му измежду хората?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР