Случаят в Сандански е недопустимо нарушение на ваксинационния план. Това

...
Случаят в Сандански е недопустимо нарушение на ваксинационния план. Това
Коментари Харесай

Проф. Гигов: Случаят в Сандански е недопустимо нарушение на ваксинационния план

" Случаят в Сандански е недопустимо нарушение на ваксинационния план ". Това заяви пред БНР проф. д-р Красимир Гигов, ръководител на Националния ваксинационен щаб. Той беше категоричен, че дори и да са оставали ваксини, те е трябвало да бъдат предложени на други хора от предвидените за ваксинация в първа фаза.

Според проф. Гигов втората доза от ваксината за общинските съветници в Сандански трябва да бъде поставена по-късно, за да не бъде за сметка отново на хора от първа линия.

" До юли само на " Пфайзер " ще имаме 1 милион ваксини, на " Модерна " - 500 хил. ваксини, на " АстраЗенека " - около 450 хиляди ваксини ", съобщи ръководителят на Националния ваксинационен щаб и посочи, че в сряда, 13 януари, се очакват 600 ваксини на " Модерна ".

По думите на проф. Гигов ваксинационният план върви успешно и коректно.

" Към момента ваксината се понася много добре от ваксинираните хора. Странични ефекти са регистрирани само при 5-има души и те са съвсем леки и обичайни за всяка ваксина - зачервяване на мястото и лека болка там ", обясни той.

Около 14 хиляди души вече са ваксинирани в България и за тях е запазена дозата и за втората доза на 21-вия ден след първата. Очаква се към края на януари да започне ваксинирането на учителите и на хората в социални институции.

" Надеждите ни са масовата ваксинация да започне през юли ", заяви ръководителят на Националния ваксинационен щаб.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18151  Експерт: Пораженията от COVID-19 са доста по-сериозни, в сравнение с страничните резултати на имунизациите Експерт: Пораженията от COVID-19 са доста по-сериозни, в сравнение с страничните резултати на имунизациите  От СЗО показаха още какъв брой време ще живеем в пандемия От СЗО показаха още какъв брой време ще живеем в пандемия  " Галъп ": Готовноста на българите да се имунизират не е ниска, само че има и значително съмнение
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР