След 26 дни на апаратна вентилация и в реанимация 64-годишен

...
След 26 дни на апаратна вентилация и в реанимация 64-годишен
Коментари Харесай

В Пловдив изписаха пациент след 26 дни на апаратна вентилация

След 26 дни на апаратна вентилация и в реанимация 64-годишен пациент с коронавирус беше успешно изписан от университетската болница ``Каспела`` в Пловдив. Това съобщи за Радио " Фокус " директорът на лечебното заведение проф. д-р Илиан Дойков.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8091
Пациентът е бил приет в средно тежко състояние и с дихателна недостатъчност. Заради влошено състояние, три дни след постъпването, е бил интубиран.

,,Благодарение на денонощните грижи на медиците в лечебното заведение, той вече даде две отрицателни проби на PCR теста и е изписан``, заяви д-р Дойков.

Втори пациент с отрицателни проби за COVID-19 е изписан от Силистренската болница

Пациентът е имал и придружаващо заболяване – сърдечна аритмия, за която е приемал медикаменти. По време на престоя му в специализираното отделение за COVID-19 те са били заменени с венозни. По време на лечението са били приложени дихателни техники, които се препоръчват в целия свят.

,,Човекът имаше голям късмет да започне едно клинично подобрение, което ни позволи постепенно да го отделим от апарата и да диша самичък, след което да го изведем от интензивното отделение``, подчерта началникът на отделението по „ Анестезиология и интензивно лечение” д-р Юри Спасов.

,,Не са много случаите, когато човек след 26 дни интубация, може да завърши благоприятно, но този пациент вече е здрав и си е у дома``, коментира още проф. Илиан Дойков.

В момента в отделението за лечение на коронавирус в болницата има четирима пациенти. Двама от тях се очаква да бъдат изписани идната седмица, след като дадат две отрицателни проби на вируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8091  Най-накрая мотив за оптимизъм в Испания Най-накрая мотив за оптимизъм в Испания  По време на пандемията: Мъжете се тормозят за стопанската система, а дамите - за околните По време на пандемията: Мъжете се тормозят за стопанската система, а дамите - за околните  Учени откриха антитела, които изцяло пазят от COVID-19 Учени откриха антитела, които изцяло пазят от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР