Ситуацията не е много различна от миналата седмица. Една от

...
Ситуацията не е много различна от миналата седмица. Една от
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: През февруари ще има покачване на заболеваемостта

Ситуацията не е много различна от миналата седмица. Една от причините е, че Европейският център по заболявания публикува данни в четвъртък следобед и ние не можем да ги отразим. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.

Той информира още, че заболеваемостта е 90 на 100 хиляди, което ни отрежда 26-то място в ЕС и 6-то на Балканите. По смъртност сме на 13-то място в ЕС. Доц. Кунчев каза: „ Това, което ни кара да бъдем нащрек, е развитието на ситуацията в страната по области. Ние имаме 8 области в червената зона. Най-висока е в Кюстендил, а най-ниска в Търговище. “

Той заяви, че е ситуацията все още е добра. Според него през февруари ще има покачване на заболеваемостта. Въпросът е дали ще е плавно нарастване или рязко. Кой сценарий ще се реализира зависи от това дали ще спазваме мерките.

Кунчев внесе пояснение относно ваксинациите: „ До момента на сайта излизаха данните като направени имунизации, които медиите възприемат като имунизирани лица, което не е така. Цифрите показват направените имунизации, а не имунизираните лица. Досега в страната са поставени на 94 000 ваксини. “.

В момента има 33 000 дози ваксини, като част от тях са пристигнали в понеделник и в момента тече тяхната дистрибуция. По този начин в РЗИ и имунизационните пунктове ще има около 4000 ваксини, които все още не са разпределени.

Според него има затруднения и да се намерят 6 души, за да може флаконът да бъде пълноценно използван. Той съобщи, че са обхванати над 1 400 учители.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19299  НА ЖИВО: Проф. Ангелов: Българите да запазят разсъдък и успокоение! НА ЖИВО: Проф. Ангелов: Българите да запазят разсъдък и успокоение!  Чили имунизира 140 000 души единствено за ден Чили имунизира 140 000 души единствено за ден  Във Видин стартира имунизацията против ковид в обществени домове и учебни заведения Във Видин стартира имунизацията против ковид в обществени домове и учебни заведения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР