Сингапур одобри използването на ваксината срещу коронавируса на Пфайзър, а

...
Сингапур одобри използването на ваксината срещу коронавируса на Пфайзър, а
Коментари Харесай

Сингапур одобри използването на ваксината на Пфайзър срещу COVID-19

Сингапур одобри използването на ваксината срещу коронавируса на " Пфайзър ", а първата пратка от нея ще пристигне до края на месеца, заяви премиерът Ли Сян Лун, цитиран от Асошиейтед прес.

Ли посочи, че Сингапур, който е отделил над 1 милиард сингапурски долара (750 млн. щатски долара) за ваксини, не залага само на една ваксина, а на няколко и за целта са подписани няколко споразумения за предварително закупуване на подобни препарати с фирми производители, включително " Пфайзър " и германския й партньор " Бионтех ", " Модерна " и китайската " Синовак ".

" След като проучи научните данни и данните от клиничните изпитания, Агенцията по здравните науки одобри използването на ваксината " Пфайзър " / " Бионтех " за нуждите на борбата с пандемията ", заяви Ли в телевизионно обръщение. " Очакваме през следващите месеци да пристигнат и други ваксини. Ако всичко върви по план, (до третото тримесечие на 2021 г.) ще има достатъчно ваксини за всички в Сингапур ", каза той.

Ли заяви, че ваксинирането ще бъде доброволно и ще бъде безплатно за гражданите и постоянно пребиваващите в Сингапур. Премиерът каза, че той и някои по-възрастни министри от кабинета ще се ваксинират още в самото начало, за да покажат, че ваксините са безопасни.

С предимство ще са здравните работници и работещите на първа линия, а също възрастните хора и други уязвими категории, след което ще бъде ваксинирана и останалата част от населението, посочи Ли.

" Сега, когато ваксините са достъпни, можем да видим светлина в края на тунела ", каза той. " Колкото повече от нас се ваксинират, толкова по-трудно ще бъде за вируса да се разпространява и в толкова по-голяма безопасност ще бъдем ние като общество ", заяви Ли и добави, че това ще даде тласък на икономическото възстановяване на Сингапур.

Отделно от това сингапурският щаб по въпросите на ваксинирането срещу КОВИД-19 посочи, че ваксината на " Пфайзър " няма да се дава на бременни жени, имунокомпрометирани лица и лица под 16 години, докато не се получат повече данни.

Броят на новите случаи на коронавирус в Сингапур спадна на под 10 на ден. В града държава са регистрирани 58 320 случая на заразяване и 29 починали.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16733  Психиатър: Страховете се обострят по време на пандемия Психиатър: Страховете се обострят по време на пандемия  Хърватия продължи строгите ограничения на границите си до 15 януари Хърватия продължи строгите ограничения на границите си до 15 януари  Германският здравен министър прикани Европейски Съюз да утвърди по-бързо ваксина против COVID-19 Германският здравен министър прикани Европейски Съюз да утвърди по-бързо ваксина против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР