Сега нали е модерно да се измислят разни „консерваторски“ иновации

...
Сега нали е модерно да се измислят разни „консерваторски“ иновации
Коментари Харесай

Предложение: който не носи маска, БЕЗ право да гласува

Сега нали е модерно да се измислят разни „ консерваторски “ иновации как да се ограничат правата на някои хора да гласуват?

Реших и аз да дам приноса си. Обаче образователен ценз ми се вижда прекалено и крайно. Все пак има хитри, умни, най-важното – ФУНКЦИОНАЛНО ГРАМОТНИ хора, които не са успели да завършат образованието си, по разни Х причини. Но същевременно има „ образовани “ хора, които си мислят, че 5G мрежата трепе кокошките на баба им.

Разбирате, че просто „ образователен ценз “ не ни върши работа, за да отсеем „ мега-умовете “ от нормалните. И така си минаваше време в чудене КАК, по дяволите, да ги отсеем. И ето – появи се пандемията. Тя се оказа Големият Уравновесител. И сега е много по-лесно да отсеем тези, които искаме да имат глас, от онези, които предпочитаме да си сменят гражданството.

Най-добре ще е: който не носи маска, да няма право да гласува, според мен. Така ще отсеем „ гениите “ от обикновените хора. Щом смяташ, че няма нужда да носиш маска, значи е ясно колко си функционално грамотен. Съответно е ясно и колко добре можеш да вземаш решения. И е ясно, че не трябва да ти се дава да го правиш.

Лично мнение. Това са моите „ 5 стотинки “ по темата.

COVID-19 е страничният ефект на една много по-страшна и смъртоносна болест – простотията.

Ако не бяхме болни от нея, отдавна щяхме да сме се преборили с коронавируса. Отдавна! Но, както простотията ни тика към всички тъпанарски решения, ни кара да си хвърляме фасовете по улицата, пликчетата – по поляните, да плюем по улиците, да крадем, да лъжем, да се правим на тарикати (да ги минем, че да не ни минат), по същия начин тази простотия ни тика и към това да си мислим, че шарлатаните са прави, а хората на науката не са; да се доверяваме на лъжци и да рискуваме живота и здравето си.

Пандемията е логичният страничен ефект на тази простотия.

А вие продължавайте да си мислите, че някой „ ви цака “ с маските. Тия, дето НАИСТИНА ви цакат, БАШ до маските са опрели… Гении…

***

Сега е модерно да се правиш на „ герой “, като оспорваш лекарите, които ти казват да се защитаваш. Смятате, че когато цялата лекарска общност по света ви казва, че трябва да носите маски, е грешно, че дори и ЗАГОВОР, но ЕДИН доцент Мангъров ви казва, че няма нужда да носите маски. И той е прав.

Ама, разбира се.

Това е типично мислене за тълпа, която смята, че Бил Гейтс ги чипира през носа или чрез ваксина, а Мангъров е месия.

Да не си забравите шапките от алуминиево фолио. Те пазят най-добре. От всичко. От извънземни най-вече.

Ако не бяхте опасни и не ръсехте вируси и по невинни жертви, отдавна нямаше на никой да му пука за вас. Най-малкото защото, от еволюционна гледна точка, сте баласт. Но уви – сеете зараза. И поведението ви ни интересува всички. Още двама мои близки са болни, а аз всеки ден слушам, че всичко било измислица, конспирация и не знам още какво. Не било опасно, дрън-дрън.

Аз знам, от собствен опит, че когато пишеш истината, не си популярен. Или не те четат, или и да отворят онова, което си написал, влизат, зачитат се в първите редове и излизат с псувня на устата.

Така че – ясно ми е защо разни хора си „ изскачат от обувките “ да се правят на интересни, съобщавайки „ непопулярни мнения “. А на вас си ви харесва да ги слушате. Слушайте си ги.

Икономиката ни е дъно, корупцията е засипала държавата, Парламентът е пълен с рецидивисти, Европа и светът ни се подиграват. Но…

… но най-големият проблем са маските. Това парченце плат на физиономиите ви, което изведнъж се оказа най-големият проблем и САМО за него мислите по 24 часа на денонощие. И пак ви направиха номер, и пак ви накараха да се разделите и да се мразите едни други, и пак—безотказно—както всеки път, се вързахте.

Ясно е, че историята ще съди всички ни. И аз много добре знам на коя страна ще бъда аз. Когато казваш, че Земята не е плоска, няма защо да се страхуваш, че ще се окажеш на грешната страна в спора. Историята ще отсъди. Няма проблеми, аз съм търпелив, ще изчакам. Само че много от вас няма да са живи, за да дочакат момента на истината. Както искате.

Когато последно писах по темата, казах: „ Кое не ви е ясно? Да ви го нарисувам освен…? “

Не предполагах, че шегата не е шега, защото май наистина трябва с картинки да си го обясняваме.

Е… щом трябва:



Нещо ми се струва, че не е достатъчно така…

Имам чувството, че трябва по-друго обяснение, като за… като да го разберете. Ето:



***

И докато разсъждавате по темата, ето ви още малко храна за размисъл. Не възлагам големи надежди за опомняне, но… да видим…

Започнаха да ви се молят вече, като на принцеси да ви се молят:

Но НЕ!…

Разбира се, що не!

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13379  Прага към чешките лекари в чужбина: Върнете се! Прага към чешките лекари в чужбина: Върнете се!  Студентите от Юридическия факултет на Русенския университет ще учат онлайн Студентите от Юридическия факултет на Русенския университет ще учат онлайн  23-ма души от отбор 23-ма души от отбор " Пирин " с позитивни проби за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР