Световната здравна организация реагира предпазливо на оповестеното днес от Русия

...
Световната здравна организация реагира предпазливо на оповестеното днес от Русия
Коментари Харесай

СЗО: Одобряването на ваксина минава през строги процедури

Световната здравна организация реагира предпазливо на оповестеното днес от Русия за разработена ваксина срещу Ковид-19, припомняйки, че одобрението на ваксините минава през " строги " процедури, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11360
Поддържаме близък контакт с руснаците и обсъжданията продължават. Предварителната оценка на всяка ваксина преминава през строги процедури, отбеляза Тарик Ясаревич, говорител на СЗО на видео пресконференция, предава БТА.

Разкриха подробности за " Спутник В "

Той отговори на въпрос относно съобщеното от руския президент Владимир Путин, че Русия е разработила " първата ваксина " срещу коронавируса.

Предварителната оценка включва преглед и преценяване на всички данни за сигурността и ефикасността, събрани по време на клинични изпитания, каза Ясаревич и уточни, че процедурата е еднаква за всяка кандидат ваксина.

В допълнение на легализирането, представено от всяка национална агенция, СЗО е въвела процес на предварителна оценка за ваксини и за лекарства. Производителите изискват предварителна оценка от СЗО, тъй като тя е един вид гаранция за качество, подчерта Ясаревич.

Путин: Регистрирахме първата ваксина срещу COVID-19 в света

До момента Русия не е публикувала подробно проучване на резултатите от тестовете си, които позволяват да се установи ефикасността на продуктите, които казва, че е разработила.

Миналата седмица СЗО се отнесе скептично към заявлението на Русия, че ваксината й е почти готова, припомняйки, че всеки фармацевтичен продукт трябва да премине различни изпитания и тестове, преди да бъде одобрен за внедряване и посочи, че не е видяла никаква официална информация.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11360  Родриго Дутерте: Сигурен съм, че съветската ваксина ще бъде потребна за човечеството Родриго Дутерте: Сигурен съм, че съветската ваксина ще бъде потребна за човечеството  Два нови случая на COVID-19 в Кюстендилско, умряла е 78-годишна жена Два нови случая на COVID-19 в Кюстендилско, умряла е 78-годишна жена  Две дами с ковид са умряли в МБАЛ-Шумен Две дами с ковид са умряли в МБАЛ-Шумен
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР