Санитарка от дома за възрастни хора в сунгурларското село Славянци

...
Санитарка от дома за възрастни хора в сунгурларското село Славянци
Коментари Харесай

Санитарка от дом за възрастни в село Славянци е с COVID-19

Санитарка от дома за възрастни хора в сунгурларското село Славянци е с Covid-19, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Бургас.

В момента в социалното заведение се извършва пълна дезинфекция, предстои да се направят бързи тестове на персонала и домуващите.

В социалния дом в Савянци живеят 43-ма пенсионери с деменция. Персоналът е от 22-ма души.

Далата положителен резултат за коронавирус санитарка се лекува в домашни условия, уточни директорът на Здравната инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров и допълни.

" Там днес са нашите инспектори, за да провеждат анкети и бързи тестове на място. Имаме и още един случай, който ще бъде упоменат за утре ", увери Паздеров.

Според заместник-кмета на Сунгурларе Тодорка Павлева, болните в дома са двама от едно семейство: " Двама са болните, а тертият е под въпрос. Правят му тестове. Едната от жените е готвач, а другата - санитар ".

Заради инфектиран служител домът в Славянци бе под 14-дневна карантина през юни. След приключване на проверката сега се очакват новите предписания на епидемиолозите.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11910  Нови 145 случая на ковид в Хърватия Нови 145 случая на ковид в Хърватия  Румъния с нов отрицателен връх: 60 умряли от COVID-19 за денонощие Румъния с нов отрицателен връх: 60 умряли от COVID-19 за денонощие  " АстраЗенека " стартира късна фаза на тествания на имунизацията си против COVID-19 в Съединени американски щати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР