Самолет на нискобюджетната авиокомпания „Трансавия“ е бил приземен аварийно на

...
Самолет на нискобюджетната авиокомпания „Трансавия“ е бил приземен аварийно на
Коментари Харесай

Екшън над Ница: Тунизиец крещи „Аллах Акбар!“ и нападна пилотската кабина на лайнер

Самолет на нискобюджетната авиокомпания „ Трансавия “ е бил приземен аварийно на Международното летище в Ница, след като пътник се е държал агресивно с екипажа. Полетът е бил от Париж до Тунис, съобщава „ Дейли Стар “.

30-годишен тунизиец се е опитал да влезе в пилотската кабина на самолета Боинг 737-800, след като се е молил пред вратата, съобщава френското издание „ Льо Монд “.


Свидетели казват, че той се ядосал на екипажа в салона, след като му бил отказан достъп до кабината докато самолетът бил във въздуха.

Появиха се и кадри от инцидента, на които се вижда как агресорът на няколко пъти вика „ Аллах Акбар “ докато го изкарват от самолета. Трима френски полицаи го извлекли навън докато той крещял пред пътниците.



Мъжът, чието име не се съобщава, е арестуван след приземяването на самолета в 18.30 ч. местно време вчера в Ница.

Прокурорът на Ница заяви, че самолетът е бил принуден да кацне на 24 януари „ заради агресивното поведение на пътник “. Той е бил настанен в психиатрично отделение за медицинска експертиза, тъй като очевидно страдал от психични проблеми. Смята се, че инцидентът не е свързан с тероризъм.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР