САЩ приветстваха вчера резолюцията на Европейския парламент за Украйна и

...
САЩ приветстваха вчера резолюцията на Европейския парламент за Украйна и
Коментари Харесай

САЩ взе важно решение за „Северен поток 2“

САЩ приветстваха вчера резолюцията на Европейския парламент за Украйна и „ Северен поток 2 “, както и решението на държавните и правителствени ръководители от ЕС да продължат с половин година секторните икономически санкции срещу Русия. Това се казва в разпространено писмено изявление на ръководителя на пресслужбата на американския Държавен департамент Робърт Паладино.

Паладино заяви, че Вашингтон приветства единодушното решение на Европейския съвет да продължи икономическите санкции срещу Русия. „ Подкрепяме позицията на ЕС, че нападението на Русия срещу украинските плавателни съдове в Черно море на 25 ноември е нарушение на международното право, и приветстваме усилията на ЕС да оказва подкрепа на онези райони на Украйна, на които се отразява негативно агресията на Русия в Азовско море “, каза дипломатът.

„ САЩ приветстват неотдавнашните стъпки на ЕС и държавите членки в него да потърсят отговорност от Русия за агресията срещу Украйна “, заявява Паладино. Дипломатът посочва резолюцията на ЕП от 12 декември, която „ отново потвърждава важността на ролята на Украйна в европейската енергийна система и осъжда строежа на подкрепяния от Кремъл тръбопровод „ Северен поток 2″, определяйки го като политически проект “. „ Призоваваме Германия да се вслуша в опасенията на много от съседите си, сигурността на които ще пострада “ от изграждането на газопровода, каза още Паладино.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР