Реалният брой жители на Полша, преболедували КОВИД-19, може да е

...
Реалният брой жители на Полша, преболедували КОВИД-19, може да е
Коментари Харесай

Преболедувалите COVID-19 в Полша може да са десеторно повече от официално съобщения брой

Реалният брой жители на Полша, преболедували КОВИД-19, може да е 9-10 пъти по-голям, отколкото сочат официалните данни. Това пише днес полският вестник. " Дженик Газета правна ", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Изданието се позовава на изчисления, направени от професор Роберт Флишак, председател на полското сдружение на епидемиолозите. Според тях фактически преболедувалите коронавируса в Полша може да са 12-13 милиона души, имайки предвид хората прекарали безсимптомно болестта.

" За да престане коронавирусът да е проблем и разпространението му да се сведе до минимум, имунитет трябва да имат 25 милиона души - смята професорът. - А това означава, че броят на преболедували или ваксинирани трябва да е двойно по-голям, отколкото е сега. "

Според официалната статистика от началото на пандемията в Полша са регистрирани над 1,4 милиона заразени с КОВИД-19. Ваксинирани са вече над 500 000 души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18577  Откриха нова вариация на ковид в Калифорния Откриха нова вариация на ковид в Калифорния  Доц. Кунчев за заканата на ресторантьорите да отворят заведенията: Дано не го създадат

Доц. Кунчев за заканата на ресторантьорите да отворят заведенията: Дано не го създадат  И доцент Кунчев се ваксинира: Надявам се да няма странични реакции, че на следващия ден съм на брифинг

И доцент Кунчев се ваксинира: Надявам се да няма странични реакции, че на следващия ден съм на брифинг
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР