Рано тази сутрин ще бъде извършена първата имунизация с ваксината

...
Рано тази сутрин ще бъде извършена първата имунизация с ваксината
Коментари Харесай

Специалисти от Майчин дом ще бъдат първите ваксинирани с Модерна

Рано тази сутрин ще бъде извършена първата имунизация с ваксината срещу COVID-19, произведена от Модерна. Първата партида на тази ваксина дойде вчера и бе посрещната от здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Специалистите от Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” в София ще бъдат първите, на които ще бъде сложена ваксината на Модерна, обявиха още вчера от Министерството на здравеопазването.

Екип на Novini.bg ще излъчи на живо процеса по ваксинация. Очаквайте подробности след 8.30 ч.

Начало на ваксинацията у нас бе дадено от здравния министър проф. Костадин Ангелов, Той се ваксинира в " Света Анна " с ваксината на Пфайзер и Бионтех. След него това направи и епископ Тихон. Началникът на Националния оперативен щаб и директор на ВМА ген.-майор, проф. Д-р Венцислав Мутафчийски и директорът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов бяха също сред първите ваксинирани.

След Нова година дойде и втората партида от ваксината на Пфайзер и Бионтех.

17 038 са вече ваксинираните срещу коронавирусната инфекция. За последните 24 часа 1258 души са си сложили инжекция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18254  Здравното министерство на Венецуела позволи прилагане на съветската ваксина Здравното министерство на Венецуела позволи прилагане на съветската ваксина  Броят на инфектираните с COVID-19 продължава да се задържа под 1000 Броят на инфектираните с COVID-19 продължава да се задържа под 1000  Португалия удължи изключителното състояние поради пандемията Португалия удължи изключителното състояние поради пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР