Районният център по трансфузионна хематология /РЦТХ/ в Плевен е приел

...
Районният център по трансфузионна хематология /РЦТХ/ в Плевен е приел
Коментари Харесай

Районният център по трансфузионна хематология в Плевен е приел първите 12 дарители на кръвна плазма

Районният център по трансфузионна хематология /РЦТХ/ в Плевен е приел първите 12 дарители на кръвна плазма от стартирането на тази нова дейност. Това съобщи за БТА д-р Анелия Цочева - директор на центъра.

Тя поясни, че има интерес за даряване на реконвалесцентна плазма. В центъра са подготвени два екипа да работят с дарителите като предварително се планира приемането по трима - четирима души. Повечето от желаещите досега са млади хора - на възраст 26-27-годишни, посочи д-р Цочева. По думите й днес се е обадил в центъра 67-годишен мъж, който е заявил, че е напълно здрав и иска да стане дарител. Ние не можем да нарушим закона, който позволява да се дарява кръв до 65-годишна възраст, затова му препоръчахме да бъде полезен на центъра като агитира други, по-млади хора, каза д-р Цочева. Тя изказа благодарност на хората, които се отзовават и подкрепят новата дейност на центъра в Плевен, обслужващ 6 области от Северна България.

Кандидатите за дарители трябва да бъдат на възраст от 18 до 65 години, с положителен резултат от PCR тест, от който са изминали не по-малко от 40 дни и в момента се чувстват здрави, като състоянието им не налага прием на медикаменти.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16726  Европейски Съюз ще подари 5% от имунизациите си против COVID-19 на небогати страни Европейски Съюз ще подари 5% от имунизациите си против COVID-19 на небогати страни  Заболеваемостта от COVID-19 в община Ловеч не понижава Заболеваемостта от COVID-19 в община Ловеч не понижава  Полските управляващи се притесняват от трета вълна на пандемията, възнамеряват удължване на рестриктивните мерки Полските управляващи се притесняват от трета вълна на пандемията, възнамеряват удължване на рестриктивните мерки
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР