Протест на жителите на столичния квартал „Горубляне“ ще блокира движението

...
Протест на жителите на столичния квартал „Горубляне“ ще блокира движението
Коментари Харесай

3 часа на столичното „Цариградско“ ще е ужасно - не минавайте от там!

Протест на жителите на столичния квартал „ Горубляне “ ще блокира движението по „ Цариградско шосе “ в София за три часа. Това съобщиха организаторите.

„ От 16 ч. до 19 ч., сме си ЗАПАЗИЛИ кръстовището на Цариградско шосе, Димитър Пешев и Павел Красов. На въпроса от СДВР, който ни зададоха, когато ги уведомихме, „ Как така си запазвате кръстовище за 3 часа? “, ние отговорихме, че както Столична община си „ ЗАПАЗВА “ ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ НАШИТЕ ИМОТИ ЗА БЪДЕЩИ ПАРКОВЕ БЕЗ ДА НИ ОБЕЗЩЕТЯВА И БЕЗ ДА НИ ПЛАЩА НАЕМ, така ние започваме да си запазваме тяхната собственост „ Цариградско шосе “, за наше ползване “, написаха от инициативния комитет във Фейсбук.

Причина за масовото недоволство на жителите на Горубляне е „ принудително отреждане на терени за зелени площи “, липсата на канализация, велоалеи, детски площадки и " многогодишната дискриминация на нискоетажните квартали спрямо панелните жилищни комплекси, както и желанието на Столична община да изгради върху 1250 декара Източен парк, граничещ с „ Младост “, „ Дружба “ и „ Горубляне “.

Протестиращите ще излязат на улицата отново на 24 февруари.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР