Продадоха на търг „Грешната Мадона с големите бомби” от сериала

...
Продадоха на търг „Грешната Мадона с големите бомби” от сериала
Коментари Харесай

"Грешната Мадона с големите бомби" се прибра вкъщи срещу 15 000 лири

Продадоха на търг „ Грешната Мадона с големите бомби” от сериала „ Ало, Ало” за 15 000 лири. Тя е на измисления художник Ван Кломп и беше шеговита картина-реквизит в комедийния сериал, който беше сниман между 1982 и 1992 година.

BBC информира, че картината вече веднъж е била продадена през 2007 г. за 4000 лири на частен купувач. Организаторът на търгове Анди Стоу разказва, че последният купувач е от Нувион във Франция, където се развиваше действието в телевизионната поредица. Така „ творбата се прибрала вкъщи ".

Безценният, но неуловим шедьовър беше основен елемент в историята на всеки епизод от ситкома. Откраднато и безмилостно преследвано от германците, произведението „ Грешната Мадона с големите бомби” беше маскирано като традиционен германски колбас, беше пришито в крачола на панталони и дори поставено в експлозивна позлатена рамка, предназначено за подарък за Адолф Хитлер.

На търга картината беше представена като " рядка и важна част от историята на британските комедийни сериали ". Това беше едно от малкото запазени копия на картината, което е оцеляло след всичките девет сезона на „ Ало, Ало “.

" Бях поразен колко голям интерес имаше към този търг. 15 000 лири (около 33 000 лева) за телевизионен реквизит е просто фантастична цена. Повечето реални произведения на изкуството от стари майстори не могат да достигнат тази сума на търг ", обясни Анди Стоу от аукционната къща " Ирланд Бристол ".

Сериалът „ Ало, Ало “ беше ситуиран в кафене в Нувион във Франция под немска окупация по време на Втората световна война. Сериалът иронизираше Гестапо, Френската съпротива и британците. Анди Стоу разказа още, че за търга е имало 25 кандидати от цял свят. Картината от реквизита е била оценена приблизително между 5000 и 10 000 лири преди търга.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР