Проблемите със здравето при хората по време на и след

...
Проблемите със здравето при хората по време на и след
Коментари Харесай

Експерт: Пораженията от COVID-19 са много по-сериозни, отколкото страничните ефекти на ваксините

Проблемите със здравето при хората по време на и след заразяването с новия коронавирус могат да бъдат много по-сериозни, отколкото вероятните странични ефекти от ваксините срещу COVID-19, заяви пред ТАСС испанската вирусоложка Маргарита дел Вал, член на Висшия съвет по научни изследвания на Испания.

" Последствията от коронавируса и след заразяване, и усложненията след прекарване на инфекцията са много сериозни ", уточни експертката. " Ваксините на " Пфайзер " и " Модерна ", за които бе публикувана подробна информация и които са разрешени в Европа, нямат сериозни странични ефекти ", допълни тя.

Дел Вал отбеляза, че " страничните ефекти, наблюдавани досега при десетки хиляди ваксинирани доброволци, се умерени или леки и продължават един или два дни ". " Дори и да причиняват дискомфорт, те са напълно търпими в сравнение със сериозността на коронавирусната инфекцията, от която умира един на всеки сто заразени в Испания ", добави вирусоложката, предава БТА.

Тя каза, че ваксините проявяват " сериозни странични ефекти в течение на първите шест седмици или два месеца след имунизация ". " Това е опитът от много десетилетия наблюдения на клинични изпитания на ваксини ", поясни Дел Вал.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18150  От СЗО показаха още какъв брой време ще живеем в пандемия От СЗО показаха още какъв брой време ще живеем в пандемия  " Галъп ": Готовноста на българите да се имунизират не е ниска, само че има и значително съмнение  Ваксинацията против COVID-19 в Молдова ще стартира през февруари Ваксинацията против COVID-19 в Молдова ще стартира през февруари
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР