През пролетта цялата пандемия беше по-сюрреалистична, все още осъзнавахме какво

...
През пролетта цялата пандемия беше по-сюрреалистична, все още осъзнавахме какво
Коментари Харесай

Доброволец разказа как се е включил в битката с COVID-19

През пролетта цялата пандемия беше по-сюрреалистична, все още осъзнавахме какво се случва. Сега лекарите са много изморени, те са на прага на силите си, а пациентите не спират да идват. Пандемията влиза в една спирала, която се изкачва. Това разказа студентът по медицина Диян Ганев, който за втори път доброволно влиза във ВМА, за да се бори с COVID-19.

Пред Bulgaria on air той сподели, че основната причина, за да бъде доброволец, е това, че трябва да се помогне на системата. Според него основният проблем е свързан с кадрите и това, че много хора имат нужда от помощ.

" Болниците ще трябва да откриват по 200 легла, което означава, че трябва да има хора, които да ги обслужват ", добави той.

Според него младите студенти могат да помогнат с амбулаторен аспект - да му вземат PCR тест, да да участват в организацията в амбулаториите.

По думите на Ганев хората в болниците са напрегнати и се чувстват уплашени.

" Липсва организация, която да направи така, че по-лесно да се включваме в борбата срещу коронавируса и да се учим на медицина. Имаме дистанционно обучение, което не е достатъчно добро ", коментира още студентът.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14451  Украйна счупи личния си връх по новозаразени с COVID-19 Украйна счупи личния си връх по новозаразени с COVID-19  Експерт предлага късите затваряния на страната поради COVID-19 Експерт предлага късите затваряния на страната поради COVID-19  Китай стопира влизането на поданици на Англия Китай стопира влизането на поданици на Англия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР