Президентът на Република Южна Африка (РЮА) Сирил Рамапоса е провел

...
Президентът на Република Южна Африка (РЮА) Сирил Рамапоса е провел
Коментари Харесай

Президентът на РЮА проведе борба с маска

Президентът на Република Южна Африка (РЮА) Сирил Рамапоса е провел битка срещу маска.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6193
Държавният глава на страната на Черния континент днес се е оплел в предпазното средство, изобразяващо националния флаг. Той първо е сложил маската на очите си, след това Рамапоса я свалил върху устатата.

Комичната случка е станала в края на обръщението към на лидера на РЮА към съгражданите си. Той е обявил смекчаване на част от рестриктивните мерки, въведени преди месец от властите за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Южна Африка глоби министър, нарушил противоепидемичните мерки

" Мерките дадоха резултат ", е заявил президентът. Той е посочил, че от 1 май се отварят магазини за нехранителни продукти, възобновява, макар и частично се работата в мините и се разрешават тренировките на открито и продажбата на цигари и други тютюневи изделия. " Всички тези дейности ще бъдат контролирани от съответните органи по места ", е посочил още държавникът.

Рамапоса е оставил в сила забраните за продажба на алкохол, пътуванията между отделните провинции на ЮАР, както и полетите до страната. Изключение е било направено за граждани на държавата, връщащи се от чужбина.

Задължителното носене на маски също е било оставено в сила, коментира Би Би Си.

По последни данни в РЮА е имало почти 4000 заразени, 75 смъртни случая и около 1400 оздравели пациенти.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6193  Франция ограничи продажбата на никотиновите лепенки Франция ограничи продажбата на никотиновите лепенки  Топлото време още веднъж изкара софиянци по улиците Топлото време още веднъж изкара софиянци по улиците  Жертвите на ковид в Испания за последното денонощие доближиха 367, най-ниското ниво от един месец Жертвите на ковид в Испания за последното денонощие доближиха 367, най-ниското ниво от един месец
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР