Представители на дребния и средния бизнес в Литва проведоха днес

...
Представители на дребния и средния бизнес в Литва проведоха днес
Коментари Харесай

Протест на дребния бизнес в Литва

Представители на дребния и средния бизнес в Литва проведоха днес в редица градове протестни акции, настоявайки да им бъде разрешено при подобряване на епидемичната обстановка с коронавируса да възобновят прекъснатата си от карантината работа, съобщи националното радио Ел Ер Те.

В столицата и морското пристанище Клайпеда предприемачите организираха символично погребение на малкия бизнес - до сградата на правителството във Вилнюс и на кметството на Клайпеда те запалиха свещи и поставиха траурни венци.

" Погребваме малкия бизнес. Има голяма вероятност далеч не всички малки магазини, фирми и еднолични търговци да могат да се върнат на пазара след карантината, ако тя продължи още ", отбеляза председателката на Националния съвет на малкия и средния бизнес Даля Матукене, предаде БТА.

Според нея малкият бизнес е поставен при неравни условия спрямо големите търговски вериги, които работят както са работили и преди и след въвеждането на карантината, съобщава радиото.

Литовското правителство възнамеряваше в сряда да облекчи някои ограничения, но засега се въздържа от подобна стъпка, обещавайки да разгледа въпроса отново идната седмица. Предлагаше се да се разреши работата на малките магазини за стоки, които не са от първа необходимост, ако имат отделен вход, и на салоните за красота при спазване на изискванията за брой клиенти.

Премиерът Ингрида Шимоните заяви днес, че правителството още в понеделник ще разработи план за смекчаване на карантината за бизнеса. Общата карантина бе въведена в Литва на 7 ноември и затегната на 16 декември миналата година.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19370  Увеличават се пациентите с Коронавирус в Инфекциозната болница в София Увеличават се пациентите с Коронавирус в Инфекциозната болница в София  Жена избухна против ограниченията: Това е робия! Не въстанем ли, ще стане по-зле! Жена избухна против ограниченията: Това е робия! Не въстанем ли, ще стане по-зле!  Последна информация за разпространяването на ковид в Асеновград Последна информация за разпространяването на ковид в Асеновград
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР