Преди старта на новата общонационална изолация, която ще започне в

...
Преди старта на новата общонационална изолация, която ще започне в
Коментари Харесай

Австрия планира масово тестване на населението през декември

Преди старта на новата общонационална изолация, която ще започне в полунощ на понеделник срещу вторник в Австрия, австрийският канцлер Себастиан Курц обяви в интервю по телевизията, че след приключването ѝ на 6 декември ще бъдат извършени масови тестове за коронавирус както в Словакия, за да бъдат открити и карантинирани хората, които са без симптоми.

Масовото тестване ще бъде направено преди Коледа, а необходимата подготовка се извършва съвместно с провинциите и въоръжените сили.

В края на седмицата правителството ще информира обществеността за планираното тестване. Една от първите групи ще е на учителите, тъй като е се предвижда училищната дейност да бъде възобновена на 7 декември, а търговските обекти да отворят врати също тогава, съобщава БТА.



Как точно ще стане това зависи от броя на новозаразените, а задача на провинциите ще бъде да подобрят издирването на контактните лица, като тяхна отговорност е да действат безупречно, заяви канцлерът.

" Прилагането на ваксина ще промени играта ", подчерта заяви Курц. Той добави, че министерството на здравеопазването подготвя стратегия за ваксиниране, като сред първите ще са заетите в здравеопазването и други изложени на особен риск групи.

Курц предполага, че през първото тримесечие на идната година постепенно ще започне ваксинирането на населението в Австрия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15060  Томислав Дончев: Най-тежкият напън на COVID-19 ще е през декември Томислав Дончев: Най-тежкият напън на COVID-19 ще е през декември  Доц. Любомир Киров: Личните лекари не би трябвало и не могат да вървят да преглеждат на адреси Доц. Любомир Киров: Личните лекари не би трябвало и не могат да вървят да преглеждат на адреси  Вижте по какъв начин се прави антигенен тест Вижте по какъв начин се прави антигенен тест
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР