Потвърдените случаи на Ковид-19 в Африка надхвърлиха 1 милион, предадоха

...
Потвърдените случаи на Ковид-19 в Африка надхвърлиха 1 милион, предадоха
Коментари Харесай

Африка надхвърли 1 милион случая на коронавирус

Потвърдените случаи на Ковид-19 в Африка надхвърлиха 1 милион, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11246
Досега Африка избягваше най-тежкото развитие на пандемията, но заразата започна бързо да се разпространява на континента, където са едни от най-слабите здравни системи в света.

Според изчисления на Ройтерс в Африка са регистрирани 1 003 056 заразявания и 21 983 смъртни случая.

COVID-19 взе 572 жертви за денонощие в Южна Африка

Експерти обаче смятат, че случаите на коронавирус на континента вероятно са няколко пъти повече, като се има предвид ниското ниво на тестване.

Световната здравна организация определя този праг като " важна точка " за Африка в момент, когато заразяванията в няколко държави рязко се увеличават.

Южна Африка, която е петата най-тежко засегната от вируса държава в света и в която са над половината случаи на африканския континент на юг от Сахара, е регистрирала 538 184 заразявания според данни на здравното министерство, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11246  Случаите на ковид в Турция не престават да порастват, чака се стягане на ограниченията Случаите на ковид в Турция не престават да порастват, чака се стягане на ограниченията  297 новозаразени с COVID-19 у нас, умряли са още 11 души 297 новозаразени с COVID-19 у нас, умряли са още 11 души  Австрия издаде предизвестие жителите ѝ да не пътуват до Испания Австрия издаде предизвестие жителите ѝ да не пътуват до Испания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР