Полицейските профсъюзи във Франция заплашиха, че полицаите ще спрат да

...
Полицейските профсъюзи във Франция заплашиха, че полицаите ще спрат да
Коментари Харесай

Френските полицаи останаха без маски, заплашват да спрат да контролират спазването на карантината

Полицейските профсъюзи във Франция заплашиха, че полицаите ще спрат да следят за спазването на карантината, ако не им бъдат предоставени защитни маски, предадоха БТА и Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2671
Франция, където коронавирусът отне живота на над 1300 души, страда от недостиг на маски. Много медици и хора от други професии, които са най-силно изложени на опасност от заразяване, разкритикуваха властите, че са неподготвени за епидемията.

" Ако няма предпазни средства в службите, полицаите ще изпълняват само наистина спешни мисии и няма да контролират повече спазването на карантината ", предупредиха синдикатите в общо комюнике.

Вчера няколко синдиката разкритикуваха решението на вътрешното министерство да даде маски тип FFP2, предназначени за полицията, на лекари и други медицински служители, без да компенсира това с набавянето на други типове маски.

Полицаите, както и жандармеристите, имат на разположение хирургични маски, чието количество по думите им са недостатъчни.

Маските FFP2 са най-препоръчваните за спиране на разпространението на вирус по време на пандемия, особено за хората, които са в пряк контакт с болни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2671  Първата оздравяла пациентка от COVID-19 бе изписана през днешния ден от УМБАЛ Първата оздравяла пациентка от COVID-19 бе изписана през днешния ден от УМБАЛ " Александровска "  В Димитровград трима са нарушили карантината В Димитровград трима са нарушили карантината  Коронавирус и в Кърджали, кметът свика незабавно спешния щаб Коронавирус и в Кърджали, кметът свика незабавно спешния щаб
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР