Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години лишаване

...
Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години лишаване
Коментари Харесай

Лоши новини за Илиян, който уби брутално красивата си годеница Милена

Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години лишаване от свобода наказанието спрямо Илиян Рангелов. Той беше признат от Окръжния съд за виновен в това, че в нощта на 28.12.2016 г. в с. Куртово Конаре умишлено е умьртвил Милена Динова.

БЛИЦ припомня, че красивата девойка си отиде заради безумната ревност на годеника си. Във фаталната нощ двамата се скарали, Милена тръгнала за работа нощна смяна, когато годеникът я настигнал на улицата, пробол я с нож в сърцето и се върнал у дома си, имитирайки, че спи. Въпреки, че при ареста си Илиян направи самопризнания, в последствие той се отказа от тях и твърдеше, че няма нищо общо със зверството. Разследващи и психолози, които бяха разпитани на процеса, коментираха, че само човек, който ими психически отклонения, може да извърши това, което е направил Илиян-след като тялото на момичето било открито окървавено на улицата, годеникът бил извикан от дома си. Той имитирал, че е потресен, хукнал обратно към къщата, занесъл одеяло и покрил Милена с него. На въпрос на служителка на полицията защо го е направил, той отговорил, че трябвало да й е топло, да не мръзне на студената земя. Според експерта това поведение било типично за убийци, които са били близки с жертвата си и по този начин частично си мислели, че изкупуват вината си.

В решението на съда е посочено, че наказанието е необходимо да се увеличи, като се вземе предвид поведението на подсъдимия по време и след извършване на деянието. Пострадалата била настигната на безлюдна улица в тъмната част на денонощието. Единственият, но фатален удар е нанесен с предварително подготвен нож. След пристигането на разследващите подсъдимият се е опитал да ги насочи към друго лице, което според него било с психични отклонения и се навъртало наоколо. В същото време, като смекчаващо отговорността обстоятелство е отчетено това, че по време на досъдебното производство Илиян направил самопризнания в присъствието на защитник, които са подкрепени и с други доказателства. Участвал в проведения следствен експеримент и подробно описал действията си в нощта на инцидента. По време на съдебното следствие подсъдимият отрекъл да е извършвал убийството.

Апелативните магистрати увеличиха и присъденото обезщетение за претърпени болки и страдания на родителите на Милена от по 150 хил. на по 180 хил. лева за всеки от тях.

Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР