Парламентът на Португалия днес продължи с още 15 дни до

...
Парламентът на Португалия днес продължи с още 15 дни до
Коментари Харесай

Португалия продължи извънредното положение заради втората вълна на пандемията

Парламентът на Португалия днес продължи с още 15 дни до 23 декември извънредното положение, въведено заради пандемията от коронавируса, съобщи БТА.

Решението предвижда възможност и за допълнително удължаване, така че да обхване и първите дни на януари. Извънредното положение заради втората вълна на пандемията започна на 9 ноември и вероятно ще продължи най-малко до 7 януари.

Парламентът може да одобрява само 15-дневни продължения на тази мярка. Така стана и днес, но от указа на президента Ребелу де Соуза, одобрен днес от законодателите, става ясно, че се обмисля следващо удължаване до януари.



Извънредното положение включва вечерен час и половиндневен локдаун през уикендите в почти цялата страна. Въведена бе и забрана да се пътува из страната на двата официални празника - 1 и 8 декември, което прави вероятно същото да важи и за Коледа.

Премиерът Антониу Коща каза по радио " Обсервадор ", че тази Коледа ще е различна, но че министрите смятат да облекчат някои ограничения за 24 и 25 декември. Правителството ще заседава тази вечер, за да обсъди новите мерки, които ще бъдат обявени утре.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16267  Депутат от Българска социалистическа партия счита, че COVID-19 не е от най-опасните инфекции Депутат от Българска социалистическа партия счита, че COVID-19 не е от най-опасните инфекции  Проф. Ангелов: Ваксината ще стигне до всяка една точка в страната и до всеки българин Проф. Ангелов: Ваксината ще стигне до всяка една точка в страната и до всеки българин  Нидерландия разчита да получи към 1 милиона дози от имунизацията на Нидерландия разчита да получи към 1 милиона дози от имунизацията на " Пфайзер " през януари
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР