От днес четири медицински сестри от училищното и детско здравеопазване

...
От днес четири медицински сестри от училищното и детско здравеопазване
Коментари Харесай

Медицински сестри ще помагат на свои колеги от инфекциозното отделение на гоцеделчевската болница

От днес четири медицински сестри от училищното и детско здравеопазване в община Гоце Делчев ще помагат на своите колеги от инфекциозното отделение на местната болница в борбата с COVID-19, съобщиха от пресцентъра на общината.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7960
За тях са подсигурени облекла с най-висока степен на защита, както и всичко необходимо за безопасни условия на труд.

Медици в болницата в Гоце Делчев има, но защитните им костюми не са достатъчно

Това не са първите медицински работници извън болничната система, които помагат при настоящата ситуация, съобщават още от пресцентъра на общината. В продължение на три месеца медицинските специалисти от общината, които работят в детските ясли, градини и в здравните кабинети в училищата, са работили във временния здравен пункт на ГКПП " Илинден ". Част от тях работят и в разкрития специализиран кабинет в борбата с новия коронавирус в МБАЛ " Иван Скендеров " в Гоце Делчев.

От общинския пресцентър посочват, че както на други места в страната, осигуряването на специалисти, които да работят в условия на епидемия, е сериозен проблем за региона на Гоце Делчев. Причината е, че много от медицинските специалисти не желаят да поемат риск, въпреки нуждите.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7960  Излязоха пробите за ковид на чиновниците в Дом за остарели хора край Тервел Излязоха пробите за ковид на чиновниците в Дом за остарели хора край Тервел  Началникът на РЗИ - София: Повечето заразявания на лекари стават, когато си смъкват персоналните защитни средства Началникът на РЗИ - София: Повечето заразявания на лекари стават, когато си смъкват персоналните защитни средства  Вижте за какво шефът на Вижте за какво шефът на " Пирогов " не счита, че у нас може да има всеобщ имунитет
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР