От днес носенето на маска на открито е задължително в

...
От днес носенето на маска на открито е задължително в
Коментари Харесай

Носенето на маски на открито вече е задължително и в Португалия

От днес носенето на маска на открито е задължително в Португалия в опит да бъде спряно разпространението на новия коронавирус, предаде Франс прес. На този фон страната регистрира през последното денонощие рекорден брой нови заразени.

Повечето португалците изглежда приемат мярката с примирение, отбелязва Франс прес.

Това е добро решение. Трябва да носим маски като предпазна мярка. Ако не го правим, никога няма да излезем от тази ситуация, коментира Мануел Бастуш Мейрелиш, 65-годишен сервитьор в ресторант в историческия център на столицата Лисабон.

Мигел Мендиш, управител на популярно сред туристите близко кафене, също подкрепя мярката.

Мисля, че сега е правилният момент, за да спасим коледния период, аргументира се 44-годишният мъж.

От днес носенето на маска на открито е задължително в цяла Португалия. Изключение се прави за децата под 6-годишна възраст, както и в автомобили, в които пътуват само хора от едно и също семейство.

По улиците на Лисабон обаче хората не бяха масово с маска, констатираха журналисти от Франс прес. Първоначално полицията ще прави устни забележки при неспазване на заповедта, след което ще започне да налага глоби от 100 до 500 евро. Мярката ще бъде в сила за период от 70 дни, като действието ѝ може да бъде удължено.

Днес португалските здравни власти съобщиха за рекордните 3960 нови случая на коронавирус през последното денонощие. С това общият брой на регистрираните заразени в страната с население от около 10 милиона души надхвърли 128 хиляди.

Още 24 човека са починали от COVID-19. Смъртните случаи в Португалия от причиняваното от новия коронавирус заболяване вече са 2395, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14033  Д-р Симидчиев изясни по какъв начин може да понижим скоростта на пандемията

Д-р Симидчиев изясни по какъв начин може да понижим скоростта на пандемията  Гърция удостовери рекордните 1547 нови случая на ковид Гърция удостовери рекордните 1547 нови случая на ковид  Лекарите от Спешна помощ приканиха за съблюдаване на ограниченията Лекарите от Спешна помощ приканиха за съблюдаване на ограниченията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР