Онкологът д-р Желязко Арабаджиев заяви, че слагането на ваксина на

...
Онкологът д-р Желязко Арабаджиев заяви, че слагането на ваксина на
Коментари Харесай

Ваксина при рак и автоимунни заболявания - какви са препоръките?

Онкологът д-р Желязко Арабаджиев заяви, че слагането на ваксина на пациенти с онкологични заболявания е горещ въпрос. Препоръките са, че те трябва да се ваксинират.

" Много е трудно да се каже с коя ваксина точно ", коментира той. И обърна внимание, че може би по-подходящата е РНК ваксината. Д-р Желязко също вече е ваксиниран с първата доза, като няма никакви оплаквания.

" Данните за COVID-19 ме плашат като човек, на второ място ме плашат за съдбата на моите пациенти. От миналата година онколозите са подложени на още едно предизвикателство. Не стига разнообразието на рака, а и абсолютно непознатата работа за лечение на онкологично болните в условията на пандемия ", коментира пред бТВ специалистът.

" Пациентите с автоимунните заболявания са много особена рискова група в конкретната ситуация. Като цяло може да се предположи, че ваксините биха изострили автоимунните заболявания. Интересно е, че ваксините не са противопоказни при пациенти с имунна терапия ", обясни онкологът.

Д-р Арабаджиев бе категоричен, че се разчита на ваксините, за да се справим със ситуацията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18725  Белгия вкарва краткотрайна възбрана за туристически и други несъществени пътувания Белгия вкарва краткотрайна възбрана за туристически и други несъществени пътувания  Ухан - 1 година от налагането на цялостната карантина поради ковид Ухан - 1 година от налагането на цялостната карантина поради ковид  Властите на Хонконг постановиха изолираност на квартал поради ковид Властите на Хонконг постановиха изолираност на квартал поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР