Общият брой на заразените с новия коронавирус в света превиши

...
Общият брой на заразените с новия коронавирус в света превиши
Коментари Харесай

Един на всеки сто души в света се е заразил с коронавирус

Общият брой на заразените с новия коронавирус в света превиши 77,95 милиона души, показва преброяване на ТАСС, направено въз основа на официални данни, на сведения на експерти и на медии. Това означава, че с инфекцията са се срещнали над 1 процент от населението на планетата, което към момента е 7 милиарда и 795 милиона души.

Най-висок дял на заболели имат страните с относително малко население. Така в Андора заразените са 9,9 на сто от населението (7633 души), в Люксембург - 7,2 на сто (44 809 души), а в Черна гора - 7,2 на сто (44 542 души). За сравнение в САЩ процентът е 5,6 (над 18,2 милиона души), а в Русия - 1,9 (2,9 милиона души).

Разпространението на коронавируса в света продължава да се ускорява. До септември, когато в много страни започна т.нар. втора вълна на разпространението на инфекцията, в света ежедневно бяха регистрирани до 300 хиляди случая. През октомври този показател нарасна до 600 хиляди на денонощие, а на 20 декември достигна рекорд от 800 хиляди потвърдени случая за 24 часа.

Същевременно е намалял делът на смъртните случаи от общия брой на заразените. При първата вълна този показател беше 6-7 процента. На 9 май, когато регистрираните случаи на зараза в света бяха 4 милиона, делът на починалите беше 6,92 процента - 276 800 души. Сега числеността на смъртните случаи надхвърля 1,7 милиона, което представлява около 2,2 процента от общия брой на заразените.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17230  Франция пуска жители от Острова, само че при изискване Франция пуска жители от Острова, само че при изискване  Мексико ще стартира на следващия ден имунизационната си акция против новия кронавирус Мексико ще стартира на следващия ден имунизационната си акция против новия кронавирус  1777 са новите случаи на ковид у нас 1777 са новите случаи на ковид у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР