Обединените арабски емирства обявиха днес 1007 нови случая на заразени

...
Обединените арабски емирства обявиха днес 1007 нови случая на заразени
Коментари Харесай

ОАЕ обявиха рекорден дневен брой новозаразени с COVID-19

Обединените арабски емирства обявиха днес 1007 нови случая на заразени с коронавируса - най-високия брой за един ден от началото на пандемията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

През последните шест седмици в монархията на брега на Залива се наблюдава трайно нарастване на броя на заразените, започвайки от 164 на 3 август. Според властите това се дължи на неспазване на мерките за физическо дистанциране.

След пика от 994 на 22 май започна постепенно намаляване на случаите, но тази тенденция спря в началото на август.

Досега в страната са регистрирани общо 78 849 случая на COVID-19 и 399 смъртни случая на инфекцията. Властите не разкриват в кои от 7-те емирства с общо 10-милионно население се наблюдават най-много заразени и починали. Служител на здравното министерство отново призова населението да спазва социалната дистанция и да избягва събирания на повече хора.

В началото на пандемията ОАЕ въведоха строги карантинни мерки с цел да се попречи на разпространението на вируса. Спрян бе за цял месец туристическият поток към Дубай, наложен бе общодържавен вечерен час, продължил няколко месеца. По-късно обаче повечето ограничения върху бизнеса бяха отменени, публичните заведения отвориха с някои изключения. Дубай отново прие чужди посетители през юли, макар че летищата в останалата част от страната остават затворени за посетители. Абу Даби - столица и най-голямо и най-богато емирство, допуска само хора с негативен PCR тест.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12155  Ново рекордно нарастване на случаите на ковид в Чехия Ново рекордно нарастване на случаите на ковид в Чехия  Проф. Тодор Кантарджиев: Последните три седмици имаме съществено понижаване на случаите на ковид Проф. Тодор Кантарджиев: Последните три седмици имаме съществено понижаване на случаите на ковид  Децата под 5-годишна възраст не би трябвало да носят маски, счита педиатър Децата под 5-годишна възраст не би трябвало да носят маски, счита педиатър
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР