Няма да се върна в класната стая, въпреки че преподавам

...
Няма да се върна в класната стая, въпреки че преподавам
Коментари Харесай

Учител категорично: Няма да се върна в клас!

" Няма да се върна в класната стая, въпреки че преподавам на 8-и и 12-и клас. Подала съм молба за платен отпуск ". Това заяви учителката по информатика във варненско училище Лилия Стоянова от фейсбук групата " Учители за безопасно образование ".

" Британският щам на коронавируса се разпространява и у нас, а проучвания показват, че училищата са най-големите двигатели на пандемията и според мен средата там не е безопасна ", мотивира решението си тя и обясни, че е имунизирана вече с първата доза ваксина. Според нея най-подходящо е електронното обучение в момента, тъй като не са били осигурени въздуховоди и вентилационни системи в класните стаи и прегради за учителите.

Стоянова беше категорична, че учениците трябва да бъдат тествани за COVID-19.

Пред БНР Цветан Цветански от Центъра за образователни практики коментира, че всеки има своите основания за позицията, която заема в дилемата " за " и " против " присъственото обучение. От една страна - учителите имат право да се притесняват за здравето си, от друга - родителите да се притесняват от прекалено дългото десоциализиране на неговото дете: " Въпросът е кой къде поставя приоритетите си. Сигурен съм, че съвременните технологии трябва да дадат възможност за адекватен избор и на едната, и на другата страна. Подобни решения има - хибридното обучение е вариант ".

Лилия Стоянова и Цветан Цветански бяха на едно мнение за предстоящите матури, като изразиха очакване да бъде преосмислено външното оценяване за учениците от 4-ти, но за 12-и клас не би трябвало да има проблем да бъдат проведени зрелостните изпити.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19333  В болничното заведение в Тараклия към този момент няма свободни места за заболели с COVID-19 В болничното заведение в Тараклия към този момент няма свободни места за заболели с COVID-19  Швеция възнамерява да създаде цифров имунизационен паспорт Швеция възнамерява да създаде цифров имунизационен паспорт  Трудно изпълнимо се оказва носенето на маски в час за децата от горните класове Трудно изпълнимо се оказва носенето на маски в час за децата от горните класове
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР