Над 120 000 души взеха участие в демонстрациите на жълтите

...
Над 120 000 души взеха участие в демонстрациите на жълтите
Коментари Харесай

Влюбена двойка направи немислимото по време на най-опустошителния протест на „жълтите жилетки” в Париж и...

Над 120 000 души взеха участие в демонстрациите на жълтите жилетки във Франция. Само в Париж, където напрежението бе най-високо, протестиращите бяха около 10 000. Това обаче не попречи на една млада двойка да сключи брак на фона на масовите безредици.

" Не знаехме, че ще попаднем на протест на жълтите жилетки.





Избрахме датата преди половин година. Разочаровани сме, но нали знаете какво казват хората – любовта побеждава всичко ", сподели младоженката.



Близо 90 000 служители на реда бяха ангажирани заради масовите демонстрации. По последни данни броят на задържаните при протестите е нараснал до 1726 души. Около 1220 от тях са в ареста. Голяма част от хората – 1150 души, са задържани в Париж. В голяма част от тях е открито оръжие, но те твърдят, че са смятали да го използвал като оръдие за насилие, а за да изразят протеста си.

Междувременно френската столица започва да се съвзема след четвъртия протест на „ жълтите жилетки”. Служителите на комуналните служби от ранно утро разчистват последиците от погрома, а търговците пресмятат щетите.





Гледката по улиците на Париж е страшна – автобусните спирки са изпочупени, витрините на магазините – изпотрошени, а колите – опожарени. Навсякъде се виждат счупени пътни знаци и светофари и планини от боклуци. Всичко това обаче трябва да бъде изчезне много бързо, за да може Париж да си върне предишния облик, а местните – празничното настроение.





Обстановката на „ Шанз Елизе”, превърнал се в епицентър на сблъсъците между полиция и протестиращи, също е спокойна. По главния булевард няма много хора, а много от магазините и кафетата в района остават затворени.



Пред Триумфалната арка се снимат туристи, но обектът остава затворен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР