Можем да кажем, че за малко повече от два месеца

...
Можем да кажем, че за малко повече от два месеца
Коментари Харесай

COVID-19 е убил повече американци от пет войни

Можем да кажем, че за малко повече от два месеца САЩ загубиха повече граждани от коронавируса, отколкото са загинали за 70 години по време на войните в Корея (1950-1953 г.), Виетнам (1963-1973 г.), Персийския залив (1990 - 1991 г.), Афганистан (2001 – 2014 г.) и Ирак (2003 – 2011 г.), това написа журналистът Никълъс Кристоф за в. " Ню Йорк таймс ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7928
" Действителният брой на смъртните случаи от COVID-19 в Съединените щати е вече над сто хиляди. Официалните статистики не включват хиляди смъртни случаи, свързани с пандемията. Мнозина симпатизанти на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския са на мнение, че броят на официално оповестените смъртни случаи е завишен ", посочи още авторът на материала.

COVID-19 е убил повече американци, отколкото войната във Виетнам

Самият Тръмп в публикация в " Туитър " изрази съмнение за точността на някои данни, свързани с вируса. Тръмп е прав, че официалните статистики изглежда не отговарят на действителността, но не в посоката, в която той твърди, изтъкна Кристоф.

" Направихме анализ на данните, щат по щат, и стигнахме до заключението, че от пандемията вече са починали между сто и сто и десет хиляди американци, а не 83 000, както сочат официалните статистики. Изводът е базиран на сравнение между смъртността тази пролет и тази от минали години. Някои щати като цяло не са засегнати, но в други има изключително голямо увеличение на броя на смъртните случаи ", добави журналистът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7928  СЗО: Новият ковид може СЗО: Новият ковид може " в никакъв случай да не изчезне "  Руска медия: От COVID-19 не умират болните, а лекарите Руска медия: От COVID-19 не умират болните, а лекарите  Радев сезира Конституционен съд за разпореждания от Закона за здравето Радев сезира Конституционен съд за разпореждания от Закона за здравето
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР