Министърът на здравеопазването на Турция Фахреттин Коджа съобщи снощи за ...

Министърът на здравеопазването на Турция Фахреттин Коджа съобщи снощи за

983 нови случая на COVID-19 в Турция до събота

Министърът на здравеопазването на Турция Фахреттин Коджа съобщи снощи за нови 983 случая на COVID-19 за последното денонощие, предаде БТА, позовавайки се на АП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8741
Така общият брой на заразените с новия коронавирус в Турция нарасна на 163 103. Броят на смъртните случаи се е увеличил с 26, достигайки общо 4515 от началото на пандемията. През уикенда в Турция е в сила забрана за излизане в 15 окръга, включително в Истанбул и Анкара. Хората над 65-годишна възраст и децата също нямат право да излизат навън. Междувременно тече подготовка за отварянето на Капалъчаршъ в Истанбул и възобновяването на полетите по вътрешни линии от утре.

От 1 юни започва нормализация на живота в Турция

Големият закрит базар на Истанбул, построен през 15 век, бе затворен заради епидемията на 23 март. Екипи по дезинфекция лъскат подовете преди утрешното отваряне. Достъпът до Капалъчаршъ ще става само след измерване на температурата на работещите, а броят на посетителите ще бъде ограничен.

Утре се възобновяват полетите по вътрешните линии, като министърът на транспорта уточни, че първите отворени полети ще бъдат между Истанбул, Анкара, Измир, Анталия и Трабзон, а постепенно ще се включат и останалите дестинации.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8741  Доц. Георги Попов от ВМА: Стабилно наближаваме опашката на епидемията Доц. Георги Попов от ВМА: Стабилно наближаваме опашката на епидемията  Индийският министър председател: Бъдете внимателни! Индийският министър председател: Бъдете внимателни!  Повече оздравели от COVID-19 от умряли в Ямболско Повече оздравели от COVID-19 от умряли в Ямболско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg