Мерките не закъсняха. Въпросът е какво се случва, когато тези

...
Мерките не закъсняха. Въпросът е какво се случва, когато тези
Коментари Харесай

Д-р Пенчев: Във Филиповци и Факултета коронавирусът се разпространява повсеместно

Мерките не закъсняха. Въпросът е какво се случва, когато тези хора, които са излезли от София отиват при най-близките си хора, а са без симптоми. Епидемията в България може да се превърне в епидемия на доброто намерение, тогава когато сме отишли да се видим с близките си. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Данчо Пенчев, директор на СРЗИ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5743
Що се отнася до ромските квартали " Филиповци " и до " Факултета ", то самата инфекция се разпространява повсеместно. " Има изключително много огнища от семеен тип и затова мерките са малко по-строги. Факторите също са изключително много и не можем да определим дали това, че са много хора е сред тях. Когато има положителна проба - то близките му от първа линия са под карантина и се наблюдават ", уточни още той.

Бебе на два месеца е сред новите случаи на COVID-19 у нас

По думите му това, което могат да направят е да помолят хората да не се събират за Великден, но това е въпрос на самодисциплина дали ще го направят.

" Ще изчакаме още няколко дни и ще направим цялостен анализ, за да видим дали мерките трябва да се либерализират или да въведем още по-сериозни ", каза шефът на СРЗИ.

Що се отнася до пазарите, д-р Пенчев заяви, че екипите са им постоянно на терен и при най-малкото нарушение - то те ще се затварят.

На въпрос за имунизациите и за женските консултации, той поясни, че интензивно се разработва методика за провеждането им. " Да, забавихме се, но няма да е фатално ", категоричен бе лекарят.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5743  Бебе на два месеца е измежду новите случаи на COVID-19 у нас

Бебе на два месеца е измежду новите случаи на COVID-19 у нас  Италия разгласи рекорден брой излекувани за 24 часа Италия разгласи рекорден брой излекувани за 24 часа  Бебе на два месеца е измежду новите случаи на COVID-19 у нас Бебе на два месеца е измежду новите случаи на COVID-19 у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР