Мерките, които Италия предприема срещу епидемията от коронавируса, не изглежда

...
Мерките, които Италия предприема срещу епидемията от коронавируса, не изглежда
Коментари Харесай

Учен: Мерките срещу вируса в Италия не дават резултат, нужна е промяна в стратегията

Мерките, които Италия предприема срещу епидемията от коронавируса, не изглежда да дават резултат и тя трябва да промени стратегията си, като започне да създава центрове за отделяне на хората с вероятни симптоми на болестта от семействата им. Това заяви днес виден италиански експерт, цитиран от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3263
Италия, която вече е с най-голям брой починали от COVID-19 в света, е в национална карантина от около три седмици, но въпреки това през последните три дни броят на новозаразените продължава да расте с по 5-6 хиляди на ден. В петък бе регистриран рекорден брой от 919 смъртни случая, а след два дни цифрата бе пренебрежимо по-малка.

28-годишна е първият най-млад лекар, починал от коронавируса в Испания

Андреа Крисанти, професор по микробиология в Университета в Падуа, каза в интервю за Радио Капитал, че много от новите случаи вероятно са на хора, заразени от членове на своето семейство у дома. Според него, вместо да казват на хората с леки симптоми да се самоизолират вкъщи, властите трябва да създадат центрове, в които те да бъдат отделяни от семействата си, както направи Китай, където започна епидемията през декември.

" Поставя ли някой въпроса: защо въпреки тези рестриктивни мерки броят на заразените расте? Задава ли се въпросът дали тези хора, които са болни вкъщи, не заразяват членовете на своите семейства? ", пита ученият. " По наше мнение, заразяванията стават вкъщи ", добавя той.

Крисанти бе в координационния щаб за борба с епидемията в богатата северна италианска провинция Венето, където от самото начало на епидемията в страната, през втората половина на февруари, започна масово тестуване. Това помогна да се идентифицират много случаи и да се ограничи инфекцията много по-успешно, отколкото в съседна Ломбардия, където бяха правени тестове само на хора с остри симптоми и само в болници.

Ломбардия досега е регистрирала 6360 починали от коронавируса - много повече от другите италиански области. Във Венето са регистрирани само 392 смъртни случая от вируса. В Ломбардия взривът на епидемията бе много по-голям от самото начало. Крисанти настоява подобен подход, като във Венето, да бъде приложен сега в национален мащаб.

Училищата в Италия ще останат затворени и след 3 април

" Трябва много по-настъпателно да идентифицираме онези, които се разболяват по домовете си - подчерта той. - Трябва да тръгнем по домовете им, да им правим тестове, да правим тестове на членовете на техните семейства, техните приятели и съседи и всички с положителни тестове да бъдат отведени, ако са достатъчно добре, в центрове за настаняване извън домовете им. "

Шефът на Агенцията за гражданска защита Анджело Борели каза, че сегашният темп на увеличаване на заразените и на починалите не означава, че мерките на правителството са неефективни. " Без тези мерки сигурно щяхме да сме свидетели на много по-лоша статистика и нашата здравна система щеше да бъде в много по-драматично състояние ", каза той пред репортери през уикенда.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3263  И Шумен разгласи 5000 лева за вървене по парковете И Шумен разгласи 5000 лева за вървене по парковете  Сержант от Българската войска е признат в болница със заразяване от COVID-19 Сержант от Българската войска е признат в болница със заразяване от COVID-19  МВФ приема за сигурна дълбока криза в Европа през 2020 година поради ковид МВФ приема за сигурна дълбока криза в Европа през 2020 година поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР