Македония ще се присъедини към НАТО и ЕС само ако

...
Македония ще се присъедини към НАТО и ЕС само ако
Коментари Харесай

Ципрас се закани на Скопие: Няма ЕС и НАТО, ако не приемете сделката!

Македония ще се присъедини към НАТО и ЕС само ако изпълни споразумението с Гърция за името. Това заяви премиерът на Гърция Алексис Ципрас по време на среща на партията му СИРИЗА, цитиран от " Катимерини ".
" Ако Скопие отхвърли споразумението, трябва да знае, че няма да има друга подобна възможност за присъединяване към ЕС, международни организации и военни съюзи ", предупреди Ципрас.
" Ние не трябва да приемаме присъединяването на съседната държава с конституционното име Република Македония ", добави министър-председателят.
В петък военният министър Панос Каменос, който е лидер на партия " Независими гърци ", участваща в коалиционното правителство на Ципрас, защити предложението си за алтернатива на сключеното през юни Преспанско споразумение между Атина и Скопие.
" Тези от нас, които са заели отговорни позиции в тази страна, трябва да се научат да работят повече, да бъдат по-ефективни и да говорят по-малко ", отвърна Ципрас, който очевидно има предвид коментарите на Каменос.
" Преди всичко ние трябва да говорим, когато се налага, а не, когато не е нужно ", добави той.
Македонският парламент обсъжда поправки на конституцията за приемане на сделката с Гърция, която предвижда името да бъде сменено на Северна Македония.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР