Котки с COVID-19, които не проявяват никакви симптоми на заболяването,

...
Котки с COVID-19, които не проявяват никакви симптоми на заболяването,
Коментари Харесай

Безсимптомни котки могат да заразят с коронавируса други котки

Котки с COVID-19, които не проявяват никакви симптоми на заболяването, могат да предадат заразата на други котки, установи изследване, цитирано от Асошиейтед прес и в. " Дейли мейл ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7938
Учените, провели опитите, изтъкват нуждата от допълнителни данни дали вирусът може да се предаде от хората на котките и след това обратно - от котките към хората. Екипът на Питър Халхман от Американския асоциация по ветеринарна медицина взел щам от новия коронавирус от хора и с него заразил три котки.

Първи случай на заразена котка с коронавирус в Испания

След това всяка от заразените котки била събрана със здрави екземпляри. След пет дни и трите неинфектирани котки вече били носители на заразата. При това никоя от шестте котки, участващи в експеримента, не показали симптоми на COVID-19.

Не била констатирана кашлица, висока температура или загуба на тегло. Специалистите изтъкват, че заразяването на котки в лабораторна среда не означава, че те могат лесно да бъдат инфектирани със същия вирус при естествени условия.

Домашна котка се зарази с COVID-19 от стопанина си

Халфман препоръчва собствениците на котки да спазват стриктно изискванията за хигиена, да не ги целуват. Повърхностите редовно да бъдат подлагани на дезинфекция, така че да бъде затруднено евентуалното предаване на вируса, допълва БТА.

Във Франция беше регистриран първият случай на заразена котка с COVID-19

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7938  За пръв път от 2 май новите заболели в Русия са под 10 000 За пръв път от 2 май новите заболели в Русия са под 10 000  Полицията в Солун разгони спонтанни Полицията в Солун разгони спонтанни " питейни заведения " по тротоарите през предходната нощ  Близо 12 500 търсещи работа лица са декларирали услугата през Портала за е-услуги на ДАЕУ Близо 12 500 търсещи работа лица са декларирали услугата през Портала за е-услуги на ДАЕУ
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР