Комбинация от антивирусни лекарства, която обикновено се използва за лечение

...
Комбинация от антивирусни лекарства, която обикновено се използва за лечение
Коментари Харесай

Комбинация от лекарства срещу ХИВ не бори COVID-19

Комбинация от антивирусни лекарства, която обикновено се използва за лечение на ХИВ, не е ефикасна при пациенти, хоспитализирани с COVID-19, предаде Ройтерс, позовавайки се на изследване, което потвърждава първоначалните резултати от мащабно рандомизирано изпитване на терапията.

Британски учени, провели изпитването RECOVERY за тестване на различните терапии срещу COVID-19 в

Оксфордския университет през юни заявиха, че междинните резултати убедително отхвърлят всяка значима полза от лопинавир-ритонавир за намаляване на смъртността сред хоспитализирани пациенти.

Публикувайки пълните резултатите от изследването в сп. " Лансет ", учените посочват, че 23 процента от пациентите, приемали лекарството, са починали в рамките на 28 дни от началото на терапията в сравнение с 22 процента от болните, подложени на обичайното лечение.

Терапията освен това не намалява времето за престой на пациентите в болница или шансовете да бъдат поставени на вентилатор. " Резултатите от това изпитване показват, че тя не е ефективно лечение за пациенти, приети в болница с COVID-19 ", казва професор Мартин Ландри от Оксфордския университет, един от ръководители на RECOVERY.

През юли Световната здравна организация (СЗО) прекрати изпитанието си на лопинавир-ритонавир, след като установи, че терапията не понижава смъртността сред хоспитализирани пациенти с COVID-19, припомня агенцията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12892  Вижте с какъв коктейл от медикаменти са лекували Тръмп Вижте с какъв коктейл от медикаменти са лекували Тръмп  В болничното заведение в Търговище местата за COVID-болните понижават В болничното заведение в Търговище местата за COVID-болните понижават  Седмокласник от Стара Загора е с позитивен тест за ковид Седмокласник от Стара Загора е с позитивен тест за ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР