Колони от паркирали плътно автомобили създават проблеми на нормалното движение

...
Колони от паркирали плътно автомобили създават проблеми на нормалното движение
Коментари Харесай

Столичани със скъпи коли атакуват Сапарева баня, но се циганят за 5 лева

Колони от паркирали плътно автомобили създават проблеми на нормалното движение по близките до „ синя зона “ улици в Сапарева баня, проблемът е най-осезаем през почивните дни, когато традиционно в курорта пристигат повече туристи, пише struma.bg.

Инкасатор на “синя зона” е запознат с проблема и се ангажира с кратък коментар, но с уговорка да не се цитира името му, защото не е поискал разрешение от началниците си да дава изявления. “Софиянци се стискат за 5 лв. такса за цял ден в „ синя зона” и паркират където им падне. Наскоро нахакана софиянка със скъпа кола ми плати 90 ст. вместо левче, събираше пет минути монетите в портфейла си. Скиорът Петър Попангелов пък дойде и сам си плати, без да го търся, хората са различни.



Водещият на “Треска за злато” Иво Танев също идва на паркинга при банята и си плаща веднага, но повечето от гостите гледат да минат гратис, въпреки че това създава неудобство и на тях да обикалят да търсят свободно място извън зоната, а и на движението в града.



Тази събота например около минералната баня имаше стълпотворение от паркирани автомобили на платното по пътя Сапарева баня – Дупница. Не разбирам психологията да пристигнеш със скъпа кола за СПА уикенд, за който се плащат няколкостотин лева, а за целодневно паркиране, което е пет лева в „ синя зона “, се стискат “, казва инкасаторът и добавя, че преди малко идвала полиция, написали на два-три автомобила актове и си тръгнали. Докато изданието разговаряло със служителя, се появил тв водещият Иво Танев. Той попита къде може да си купи пресни яйца, тъй като в с. Рельово кокошките не снасяли.



Оказало се, че Иво Танев често идвал в Сапарева баня, а от известно време живеел в собствена къща в самоковското село Рельово.

Преди около една година ОбС гласува за обособяване на “синя зона” в Сапарева баня с цел да се ограничи безразборното паркиране по улиците около минералната баня. Първоначалната цена за 1 ч. престой беше определена на 0,50 лв. за час. След няколко месеца таксата беше увеличена на 1,00 лв. за час и 5 лв. за цял ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР