Китайската столица съобщи днес за леко увеличаване на броя на

...
Китайската столица съобщи днес за леко увеличаване на броя на
Коментари Харесай

Пекин взима нови мерки за ограничаване на коронавируса

Китайската столица съобщи днес за леко увеличаване на броя на потвърдените нови случаи на заразени с коронавируса - 31, докато предишният ден те бяха 27, предаде Асошиейтед прес. Повечето от новите инфекции в града с население от 20 милиона са свързани с новото епидемично огнище, открито миналата седмица на пазар за търговия на едро в югозападната част на града.

В Пекин временно се отменят спортните събития, както и събитията с много хора на открито. Музеите, галериите и библиотеките ще ограничат посетителите си до 30 на сто от капацитета си. В града и провинцията временно спира груповият туризъм. На жителите на някои квартали, където има висок риск от разпространението на заразата, е забранено да напускат столицата. Двете големи пекински летища отмениха голяма част от вътрешните си полети - повече от хиляда, съобщи Франс прес.
Още по-строго ще се следи за носенето на маски, спазването на дистанция и дезинфекцията.

Част от кварталите около двата засегнати пазара са поставени под пълна карантина и хиляди хора ще трябва да бъдат тествани.

Прекратени са занятията в училище, всички детски градини са затворени, учениците минават отново на онлайн обучение, предаде ДПА. Временно се отлага подновяването на лекциите в за студентите. Забраняват се всички неналожителни пътувания извън Пекин, всеки, който иска да излезе от града, трябва да покаже, че има отрицателен тест за вируса.

В Китай новите случаи са общо 44, тоест се запазва нивото от последните няколко дни. Единайсет от новите случаи са на китайци, пътували в чужбина. Не се съобщава за нови починали, 252 души се лекуват, а 113 са изолирани и наблюдавани като предполагаеми или безсимптомни случаи.

Провинция Хейлунцзян въведе 21-дневна карантина за някои пристигащи от Пекин - от райони на китайската столица, в които се смята, че има средно или високо равнище на епидемична опасност, предаде ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9394 Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9394  Леко увеличение на случаите на ковид в китайската столица Леко увеличение на случаите на ковид в китайската столица  Рекордно висок брой инфектирани с ковид за един ден в Бразилия Рекордно висок брой инфектирани с ковид за един ден в Бразилия  Тунел за стерилизация пази Путин от ковид Тунел за стерилизация пази Путин от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР