Капацитетът на разградската болница от места за хоспитализиране на болни

...
Капацитетът на разградската болница от места за хоспитализиране на болни
Коментари Харесай

Свършват леглата за прием на болни от COVID-19 в разградската болница

Капацитетът на разградската болница от места за хоспитализиране на болни от коронавирус е пред изчерпване, съобщи на заседание на Областния щаб за борба със заболяването изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Гечо Жеков.

Той уточни, че досега болницата е разполагала с 15 легла в Инфекциозното отделение и две в Интензивното, а от днес има разкрити още пет нови легла. Д-р Жеков отбеляза още, че на здравното заведение се налага да си купува предпазни средства, тъй като осигурените количества бързо свършват.

На заседанието стана ясно, че исперихската болницата е изчерпала леглата за болни от Коронавирус - 19 и бе взето решение да бъде оборудван третият етаж на сградата с още пет места.

От болницата в Кубрат обявиха, че засега нямат заболели, но и не разполагат със специалисти, поради което нямат достатъчна готовност за справяне с евентуално усложнена обстановка, предава БТА.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Ася Генева информира, че ситуацията в областта през последните дни се влошава. Тя отчете, че новозаболелите в региона за последните два дена са 30, а от началото на пандемията регистрираните случаи са общо 266. С положителни резултати за коронавирус са учители и ученици от пет училища в областта, затворена за посещение е детска градина в Исперихско, каза още д-р Генева.

Началникът на Регионалното управление по образованието Ангел Петков бе категоричен, че има готовност при необходимост да се преминава към дистанционно обучение.

По информация на директора на Регионалната дирекция за социално подпомагане Татяна Костова към момента не са констатирани случаи на заболели служители от системата на социалното подпомагане, както и на настанени в социалните домове в региона. Заболелите служители в системата на МВР са седем, което е наложило общо 40 да бъдат поставени под карантина, посочи директорът на ОД на МВР Ивайло Йовчев.

Областният управител Гюнай Хюсмен призова всички институции, имащи отношение към заболяването за пълна мобилизация, за да бъде посрещната адекватно очакваната втора вълна.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13243  Затварят клубовете на пенсионера в община Търговище Затварят клубовете на пенсионера в община Търговище  Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Швейцария Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Швейцария  Новозаразените с ковид в Румъния за първи път над 4000 Новозаразените с ковид в Румъния за първи път над 4000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР