Канада и САЩ се споразумяха заради пандемията от новия коронавирус

...
Канада и САЩ се споразумяха заради пандемията от новия коронавирус
Коментари Харесай

Канада и САЩ ще удължат периода на затварянето на границата си

Канада и САЩ се споразумяха заради пандемията от новия коронавирус да не отварят общата си граница поне до 21 февруари, заяви днес канадският премиер Джъстин Трюдо, цитиран от ТАСС.

" Канада удължава (ограничителните) мерки на границата със САЩ с още 30 дни, до 21 февруари ", каза Трюдо пред журналисти. Той обясни, че това е необходимо за сигурността на жителите на двете страни заради продължаващата пандемия.

Канадско-американската граница бе затворена на 21 март миналата година, като бе въведена забрана за всички несъществени пътувания, в частност с цел туризъм, предаде БТА.

Канадският премиер заяви тогава, че ограниченията ще останат в сила, докато двете страни не се убедят, че обичайният режим на преминаване на границата не води до рискове за здравето на хората.

Срокът на действие на последните съгласувани от двете страни рестрикции изтичаше на 21 януари.

Канада и САЩ споделят най-дългата сухоземна граница в света. Тя е дълга почти 9000 километра, отбелязва ТАСС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18199  Жертвите на COVID-19 по света са близо 2 милиона Жертвите на COVID-19 по света са близо 2 милиона  Новият вариант на ковид от Южна Африка застигна Германия Новият вариант на ковид от Южна Африка застигна Германия  Украйна ще получи 5 млн. дози от китайската ваксина против COVID-19 Украйна ще получи 5 млн. дози от китайската ваксина против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР