„Имаме две спешни задачи – да продължим да се борим

...
„Имаме две спешни задачи – да продължим да се борим
Коментари Харесай

Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на COVID-19 и подкрепата за икономиките

„ Имаме две спешни задачи – да продължим да се борим с разпространението на коронавируса и да работим в подкрепа на икономиките ни и на общия пазар на ЕС “. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на на състоялия се днес чрез видеоконферентна връзка Съвет „ Външни работи “.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4008
„ Зелените коридори “ за превоз на стоки и преминаване на граждани в ЕС функционират по-добре в сравнение с преди 10 дни, когато се състоя първият дистанционен заради пандемията от коронавируса Съвет „ Външни работи “. Днес външният ни министър подчерта и големите предизвикателства, пред които сега е изправен транспортният сектор в Европа и призова Брюксел да не дава ход на пакета „ Мобилност “, който ощетява и българските превозвачи.

Ето кои са ГКПП, през които ще преминават „ зелените коридори “ за доставка на стоки

Министрите обсъдиха и по-добрата координация в рамките на ЕС за завръщането на европейски граждани от трети страни, включително с помощта на общоевропейски полети. По данни на ЕК към момента извън съюза остават още 250 000 европейци. Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на благодари на колегите си за съдействието за връщане на български граждани.



По време на съвета България изрази подкрепа за действията на Европейската комисия за оказване на помощ в борбата с коронавируса на трети държави. „ Смятаме, че в срещу разпространението на коронавируса трябва да бъдат подкрепени директните ни съседи от Западните Балкани и „ Източното партньорство “, каза Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.



В дневния ред на Съвет „ Външни работи “ бе и борбата с дезинформацията, свързана с разпространението на коронавируса. Външните министри от ЕС бяха единодушни, че трябва да се засили сътрудничеството в тази област. Дискутирана бе и необходимостта от активна комуникационна стратегия, чрез която ЕС да представя своя принос към трети страни и в глобалните усилия за справяне с пандемията от COVID-19.

„ Трябва да обясняваме по-ясно какво прави Европейският съюз, за да подкрепи своите граждани “, заяви Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пред колегите си външни министри от ЕС.



Неформалното заседание бе част от активната комуникация на министрите на външните работи от ЕС по повод пандемията с COVID-19.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4008  58-годишен мъж избяга от карантината си в Лом 58-годишен мъж избяга от карантината си в Лом  Стана ясно докога ще продължи карантината на Борис Джонсън Стана ясно докога ще продължи карантината на Борис Джонсън  Раздадоха храна и дезинфектанти на възрастни хора по селата Раздадоха храна и дезинфектанти на възрастни хора по селата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР